Jak odstranit účet Spotify – co byste měli vědět

157

Při registraci do nové aplikace musíme zanechat některé své osobní údaje, proto je důležité vědět, jak odstranit svůj osobní účet v případě, že jste si nakonec uvědomili, že jej již nebudete používat, a rozhodli jste se přejít na jinou aplikaci pro streamování hudby. Ve službě Spotify to naštěstí není obtížné, ale existuje několik detailů, které musí každý znát, než svůj účet Spotify odstraní.

Co bych měl vědět, než odstraním svůj účet Spotify

  • Účet Spotify můžete odstranit pouze pomocí prohlížeče a návštěvou oficiálních stránek Spotify: https://www.spotify.com/. Prostřednictvím mobilní aplikace to není možné.
  • Pokud máte předplatné Premium, nemůžete svůj účet Spotify odstranit. Účet je možné smazat pouze v případě, že používáte bezplatnou verzi. Nejprve tedy musíte zrušit předplatné Premium. (Přečtěte si článek „Jak zrušit předplatné služby Spotify v případě, že ho již nepotřebujete“).

Jak odstranit účet Spotify

  • Vyberte možnost „Chci zavřít svůj účet“.
  • Pokud jste si jisti, že chcete svůj účet trvale odstranit, zvolte na levé straně černou možnost „Zavřít účet“ a pokračujte v odstraňování.
  • K uzavření účtu je třeba provést další proces v pěti krocích. Klikněte na zelené tlačítko „Zavřít účet“ a pokračujte dále.
  • Zkontrolujte, zda se jedná o účet, který chcete odstranit, a klikněte na tlačítko „Pokračovat“.
  • Po zobrazení varování, že přijdete o své sledující a seznamy skladeb, si přečtěte políčko potvrzující, že rozumíte důsledkům, a klikněte na zelené tlačítko „Pokračovat“.
  • Po opětovném kliknutí na tlačítko „Pokračovat“ v několika dalších krocích obdržíte e-mail, který vám bude zaslán na účet, s nímž jste se zaregistrovali, abyste potvrdili, že chcete svůj účet uzavřít.
  • Otevřete odkaz, který jste obdrželi, a během následujících 24 hodin klikněte na poslední možnost „Zavřít můj účet“.

Co se stane, když odstraníte účet Spotify?

Jakmile účet Spotify odstraníte, ztratíte ho:

  • Vaše uložená hudba, podcasty a seznamy skladeb;
  • Vaši následovníci;
  • Vaše uživatelské jméno nelze ve službě Spotify znovu použít.

Pokud si to rozmyslíte a budete chtít účet Spotify používat i nadále, můžete smazaný účet znovu aktivovat kliknutím na stejný odkaz, který vám byl dříve zaslán na e-mail a kterým jste účet zavřeli.  Proces reaktivace bude trvat až 30 dní.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here