Jak aktualizovat profil na Facebooku bez publikování

134

V dnešním mediálním a internetovém prostoru se informace šíří rychlostí světla. Sotva se stane nějaká událost, můžeme okamžitě sledovat, jak se objevují titulky na různých internetových zdrojích. Totéž platí i pro Facebook. Pokud jste na své stránce na Facebooku zveřejnili příspěvek, může jej přeposlat kdokoli, kdo jej uvidí. A o události, kterou jste měli, nebo o informacích, které se snažíte sdílet, se dozví co nejvíce lidí.

Jak ale zajistit, aby se informace, které změníte ve svém profilu na Facebooku, nezobrazily? Když provedete změnu, ať už jde o něco banálního, jako je přidání rodného města, nebo o něco osobnějšího, jako je změna stavu vztahu, Facebook ji oznámí ve zprávách vašich přátel. Pokud některé věci raději nezveřejňujete nebo nechcete zahlcovat informační kanály svých přátel, můžete Facebooku zasílání aktualizací zakázat. Zde najdete návod, jak aktualizovat svůj profil na Facebooku bez zveřejňování.

Jak změnit profilový obrázek na Facebooku bez použití počítače

Pokud chcete změnit profilový obrázek na Facebooku bez odesílání příspěvků pomocí počítače nebo notebooku, musíte postupovat podle následujících kroků:

  • Nejprve otevřete webovou stránku Facebooku a přihlaste se ke svému účtu.
  • Poté klikněte na ikonu profilu.
  • Poté znovu klikněte na svůj profilový obrázek a vyberte možnost „Aktualizovat profilový obrázek“.
  • Poté klikněte na tlačítko „Nahrát fotografii“.
  • Nastavte si nový profilový obrázek a klikněte na tlačítko „Uložit“.
  • Otevřete svůj profil a přejděte na fotografii, kterou jste zveřejnili.
  • Klikněte na tlačítko pod svým jménem, které pravděpodobně obsahuje nápis „Friends“.
  • Nakonec vyberte možnost „Pouze já“.

Po dokončení těchto kroků svůj příspěvek stále uvidíte, ale ostatní lidé už ne.

Jak změnit profilový obrázek na Facebooku bez odesílání pomocí smartphonu

Pokud chcete změnit profilový obrázek na Facebooku, aniž byste jej zveřejnili pomocí chytrého telefonu, postupujte podle následujících kroků:

  • Nejprve otevřete aplikaci Facebook ve svém smartphonu a v případě potřeby se přihlaste ke svému účtu.
  • Pak přejděte na svůj profil a klepněte na profilový obrázek.
  • Poté klepněte na možnost „Vybrat profilový obrázek nebo video“.
  • Nakonec nahrajte nový profilový obrázek a zrušte zaškrtnutí políčka vedle možnosti „Sdílet aktualizaci do News Feedu“.

Jak aktualizovat profil na Facebooku bez upozornění

Pokud chcete aktualizovat svůj profil na Facebooku, aniž byste o tom všechny informovali, postupujte podle následujících kroků:

  • Nejprve přejděte na svou časovou osu na Facebooku a klikněte na tlačítko „Aktualizovat informace“.
  • Poté klikněte na tlačítko „Upravit“ v kategorii, která obsahuje položku, kterou chcete změnit.
  • Poté klikněte na tlačítko nastavení soukromí vedle konkrétní položky, kterou chcete změnit, a změňte nastavení na „Pouze já“.

Zadejte nové informace a uložte změny. Díky novému nastavení soukromí nikdo jiný neuvidí změny ve svém kanálu zpráv, ale nebude moci vidět ani informace na vaší časové ose.

Jaké jsou možnosti ochrany soukromí pro příspěvky na Facebooku

Na sociálních sítích je běžné sdílet s přáteli to, co se vám líbí. Na Facebooku mohou lidé sdílet příspěvky ostatních uživatelů na svých časových osách. Vše ale závisí na nastavení soukromí, které má autor u své zprávy nastavené.

Facebook nabízí svým uživatelům různé možnosti ochrany soukromí. Pokaždé, když něco zveřejníte, jste možná viděli možnost „Upravit publikum“. Jedná se o výchozí možnost, která vám umožňuje kontrolovat, kdo může vidět vaše příspěvky na Facebooku a kdo ne.

V současné době jsou na platformě Facebook k dispozici následující možnosti ochrany soukromí příspěvků:

  • Veřejnost. Veřejné příspěvky jsou dostupné komukoli na webu. Nezáleží na tom, zda má dotyčná osoba účet na Facebooku, nebo ne.
  • Přátelé. Vaše publikace budou moci vidět pouze lidé, kteří jsou na seznamu vašich přátel.
  • Kromě přátel. Tato možnost umožňuje vybrat přátele, které chcete ze seznamu publika vyloučit.
  • Konkrétní přátelé. Příspěvek si budou moci prohlédnout a zúčastnit se ho pouze ti z vašich vybraných přátel.
  • Pouze já. Nikdo jiný než vy váš příspěvek neuvidí.
  • Vlastní. Tato možnost je kombinací možností „Kromě přátel“ a „Konkrétní přátelé“. Autor příspěvku může zahrnout a vyloučit přátele ze svého seznamu přátel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here